Tochten

Voorpret & Inspiratie

Rondje Midden Spanje

Op deze route, grotendeels door Castilla-La Mancha, leer je het echte Spaanse Spanje kennen. Het Spanje van Cervante's Don Quijote met de bijbehorende windmolens en de Manchego queso, de tegenhanger van onze Goudse. Voor de outdooractiviteiten rijden we door de de Serrania de Cuenca en daarna door naar Madrid. In Madrid city is natuurlijk oneindig veel te doen maar we geven ook nog een paar tips voor dingen net buiten de stad. Zelfs het Warner Brothers pretpark pakken we er ook nog even bij. Op de terugweg via lagunes en mooie dorpjes terug naar het natuurreservaat L'Albufera tegen Valencia aan en dan zijn we weer bijna thuis. Een mooi gevarieerde route met voor elk wat wils. Deze route is ook opgenomen in de Easy Traveling app.Valencia

Valencia

Of je het nou aan het begin of aan het eind doet, zorg er voor dat je een of twee dagen uittrekt voor deze stad. De moderne architectuur van de Ciudad de las Artes y Ciencias, de Oceanografic, het grootste aquarium van Europa en een mooi oud stadscentrum zijn de hoogtepunten. Als je de camper ten zuiden van de stad in l’Albufera op een camping of camperplaats zet dan kun je mooi op het fietsje naar de stad om te verkennen.

Oceanografic Valencia

Van Valencia gaat het landinwaarts naar......


Albarracín

Albarracín staat terecht op de lijst van de mooiste dorpjes van Spanje. Het is alsof je een paar eeuwen terug in de tijd stapt.

De Kathedraal en het kasteel, die de typische skyline van het dorp vormen, zijn de moeite van een bezoekje waard. En er is ook nog een camperplaats.

We gaan nu richting Serrania de Cuenca. Hier kun je je hartje ophalen als je van buitensport houdt. Volop wandelmogelijkheden, fietsen (mountainbiken), en heel veel dennenbos. Een mooi gebied om een paar dagen de weg kwijt te raken. Na Albarracin kun je via Teruel naar Cuenca of een avontuurlijke route via de binnendoorweggetjes. Via deze route zou je op zoek kunnen naar de:

Albarracin bij nacht klein

Ciudad Encantada

Ciudad Encantada

Dit betekent Betoverde Stad. Uitgesleten kalksteenformaties vormen hier een bijzonder curieus landschap. In het weekend wil het hier nog wel eens druk zijn met bezoekers vanuit Madrid.


Cuenca

Deze UNESCO world heritage stad is vooral bekend om z'n hangende huizen. Als je van abstracte kunst houdt dan moet je zeker naar het Museo de Arte Abstracto Espanol. Het is gehuisvest in een van de mooiste exemplaren van de hangende huizen. Ook de rest van het oude centrum ademt een indrukwekkende middeleeuwse sfeer uit. De moeite waard voor een of twee dagen.

Cuenca

Alcalá de Henares

Alcala de Henares

Wederom een UNESCO world heritage stad. Veel madrileños gaan hier heen voor een dagtrip om aan de drukte van de stad te ontsnappen.


Madrid

De hoofdstad van Spanje heeft het allemaal (behalve strand). En ook al zeggen sommigen dat het net niet zo cool is als Barcelona, het is zeker de cultuurhoofdstad van het land met minstens drie kunstgalerieën van wereldfaam, een medogenloos nachtleven en een heleboel heel erg goede restaurants en tapasbarren om de Spaanse keuken te proberen. De Madrilenos hebben de naam het goede leven uitgevonden te hebben en dat is te merken.

De Plaza Mayor is een van de mooiste typisch spaanse plazas van het land en sla ook een bezoekje aan de wijk Chueca niet over. Om te shoppen heb je natuurlijk ook keus te over. Neem in ieder geval uitgebreid de tijd om Madrid te leren kennen. Er is genoeg te doen.

Madrid

Warner Brothers Movie World Madrid

Warner Bros Madrid

Als je kinderen hebt meegebracht dan kunnen ze hier hun hart ophalen met al hun helden van de tekenfilms.


Aranjuez

Het Palacio Real, Koninklijk Paleis, van Aranjuez is zo'n beetje de Spaanse, bescheiden, versie van Versailles. Een schitterend paleis en hele mooie exotische tuinen met planten uit alle Spaanse koloniën.

Aranjuez

Toledo

Toledo

Als het over steden gaat is Toledo, naast Madrid en Barcelona nummer drie op de must see lijst in Spanje. Het is een van de meest bezochte steden en met reden. Ronddwalend in het oude centrum over eeuwenoude kinderkopjes val je van de ene verbazing in de andere. Zowel de Joden, Mooren als de Katholieken hebben hier door de eeuwen heen hun synagogen, moskeeën, kathedralen en kloosters gebouwd. De oneindige lijst van monumenten van Toledo zal zeker een blijvende indruk op je maken. Neem er de tijd voor.

Let er op dat de stad overspoelt kan worden door dagtoeristen. 's Avonds, als de tourbussen zijn vertrokken, ademt Toledo zijn oorspronkelijke serene sfeer weer uit.


Consuegra

Als je de mensen thuis wilt laten weten dat je in Spanje bent geweest dan moet je ze natuurlijk de klassieke foto met de typisch Spaanse windmolens van Don Quijote kunnen laten zien. De beste plek voor die foto is Consuegra. Er is ook een 12e eeuws kasteel dat bezocht kan worden en een camperplaats in Consuegra zelf.

Consuegra

Lagunas de Ruidera

Lagunas de Ruidera

In deze lagunes kunnen we even lekker badderen in het water en genieten van de mooie natuur. Ook een ideale bestemming voor de kinderen. Alle rust om even bij te komen. Er zijn verschillende campings in dit gebied om uit te kiezen waarvan wij Los Batanes kunnen aanbevelen. Gewoon ergens (legaal) gaan staan kan natuurlijk ook.


Alcalá del Júcar

Omdat we er nog niet genoeg van kunnen krijgen doen we nog een pittoresk dorpje. Alcalá del Júcar zit heel mooi tegen een bergwand aangeplakt en staat niet voor niks op de lijst van de 'Pueblos mas bonitos de Espana', de mooiste dorpjes van Spanje. Het 12e eeuwse kasteel bovenop de berg en de kloof van de Jucar rivier beneden zijn de juweeltjes op de kroon. Er is een camperplaats aanwezig. Als je niet bang bent voor haarspeldbochten en smalle weggetjes rij dan de CM 3218 af richting Cubas door de kloof van de Jucar rivier.

Alcalá del Júcar

L'Albufera de Valencia

La Albufera de Valencia

We zijn alweer bijna terug in Valencia. Ten zuiden van de stad ligt l'Albufera, een groot rijstteeltgebied rond een meer. Hier wordt de typische rijst met ronde korte korrel geteeld waarmee de paella wordt gemaakt. En die is ooit hier ter plekke uitgevonden als gerecht van de lokale rijsttelers, toen nog met rattenvlees bereid. De rat is inmiddels vervangen door konijn en kip. De wereldberoemde Paella komt dus uit Valencia. l'Albufera is inmiddels een natuurreservaat, met strand en mooie wandelpaden. Erg mooi met ook nog wat goede campings en camperplaatsen in El Saler. Met de bus of fiets (zo'n 8 km)is de Ciudad de las Artes y Ciencias en de rest van Valencia makkelijk te bereiken. Een mooie laatste stop dus voordat de vakantie er weer op zit.


:
:
© 2023 Camper Huren in Spanje | Al vanaf € 57 per dag kun je je camperavontuur beginnen rechtstreeks vanuit Valencia. Voor een optimale gebruikerservaring en voor marketingdoeleinden maakt deze website gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Notice en onze Privacy Policy