Tochten

Voorpret & Inspiratie

Rondreis Cataluña

Cataluña is een van de grootste toeristische trekpleisters van Spanje. Nummer één is natuurlijk bruisend Barcelona. Dan komt de Costa Brava met ontelbare baaien, rotsstranden en daartussenin de mooiste zandstranden. In de binnenlanden vind je talloze middeleeuwse kloosters, eenzame schilderachtige dorpjes en Romeinse steden zoals Tarragona. Als je dan ook nog de Pyreneeën in je achtertuin hebt om te skiën en te wandelen, Andorra als buurman, de Ebro delta om flamingo’s te kijken en een paar uitstekende wijnstreken, dan mag je veel bezoek verwachten. Twee weken of drie maanden, vervelen doe je je niet in Cataluña.

Fes_tannery

In Andalusië is nog het meest te zien van de 800 jarige overheersing van de moren. Het is dan ook heel interessant om ook nog even een kijkje te nemen in de arabische wereld. En dat kan vanuit het zuidpuntje van Europa heel makkelijk. Dat is alleen voor de dapperen onder ons hoor ik je al denken. Dat valt mee hoor. Het is inderdaad geen europa en het is niet voor iedereen. Maar inmiddels is Marokko goed ingericht op de toeristen, het is relatief tolerant en modern, er zijn genoeg campings en de wegen zijn goed. En het is een land met een rijke historie, prachtig gevarieerd in klimaat en landschap, modern en traditioneel, westers en islamitisch en zeker het avontuur waard. Deze route is overgenomen van Astrid Boddingius die hem met onze Hymer heeft gereden. Hun reaktie lees je hier. Voor meer camper info over Marokko:

Andalusië

Andalusië is de belichaming van het meest typische van Spanje. In het zuiden vinden we ten eerste de Flamenco cultuur, de olijfgaarden, mooie oude steden die het moorse erfgoed ademen, sinaasappelbomen en veel, heel veel mooie dorpjes. Je hoeft in Andalusie niet per se ergens naar op zoek te zijn om iets moois te ontdekken; je loopt er altijd vanzelf tegenaan. Een ideaal stukje Spanje om de weg even kwijt te raken of niet alles helemaal gepland te hebben. Zeker als je komt om hier te overwinteren en je hebt er de tijd voor. Ruim 1100 km strand en midden in de winter toch nog met een T-shirtje rondlopen? Zeker wel! Adembenemend Sevilla met twee milenniums geschiedenis en cultuur en buiten de steden natuur in overvloed? Ook! Het is de brug der continenten tussen Afrika en Europa en ook waar de Atlantische Oceaan de Middelandse Zee ontmoet. Het is een dagje rijden vanaf Valencia maar dubbel en dwars de moeite waard.

Rondje Midden Spanje

Op deze route, grotendeels door Castilla-La Mancha, leer je het echte Spaanse Spanje kennen. Het Spanje van Cervante's Don Quijote met de bijbehorende windmolens en de Manchego queso, de tegenhanger van onze Goudse. Voor de outdooractiviteiten rijden we door de de Serrania de Cuenca en daarna door naar Madrid. In Madrid city is natuurlijk oneindig veel te doen maar we geven ook nog een paar tips voor dingen net buiten de stad. Zelfs het Warner Brothers pretpark pakken we er ook nog even bij. Op de terugweg via lagunes en mooie dorpjes terug naar het natuurreservaat L'Albufera tegen Valencia aan en dan zijn we weer bijna thuis. Een mooi gevarieerde route met voor elk wat wils. Deze route is ook opgenomen in de Easy Traveling app.

© 2023 Camper Huren in Spanje | Al vanaf € 57 per dag kun je je camperavontuur beginnen rechtstreeks vanuit Valencia. Voor een optimale gebruikerservaring en voor marketingdoeleinden maakt deze website gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Notice en onze Privacy Policy