Blog & Nieuws

Nog warm van de pers

Reisapps voor jouw campervakantie

Een campervakantie is een en al vrijheid, want je bepaalt gewoon elke dag lekker zelf waar je heen gaat. Om je vakantie leuker en gemakkelijker te maken zijn er verschillende apps en platformen te gebruiken.

NKC – Campercontact

De NKC Campercontact Camperplaatsen app is één van de grootste en meest complete apps op de markt en is bovendien een Nederlands product. Je kunt er alle camperplaatsen in europa mee vinden maar ook een groot aantal (kleine) campings.
Als je account is aangemaakt, kom je terecht op een kaart die hieronder te zien is. Camperplaatsen worden aangegeven met een camper icoon, campings met een tentje.

In de app kun je filteren op de voorzieningen, op prijs en nog veel meer. Daarnaast kun je ook de route naar de camperplaats weergeven in jouw favoriete navigatie-app, meestal Google maps. Let op: Als je niet de betaalde versie van de app hebt, kan je niet onbeperkt kijken. De PRO versie kost 2,49 per maand of 9,99 voor 12 maanden. Als lid van de NKC kun je de pro versie gratis gebruiken.

nkc

ACSI

Als kampeerder kan je hier informatie vinden over campings, kamperen, kampeervakantie en reizen in het algemeen.
Kies de gids(en) die het beste bij jouw campervakantie past. Bij aankoop van de gids krijg je een kortingsvoucher voor 50% korting op de bijbehorende campings in de ACSI Campings Europa-app, maar je kan er ook voor kiezen om alleen de betaalde apps te downloaden. Naast de kortingsvoucher bevat elke gids de CampingCard ACSI-kortingskaart voor voordelig kamperen in het laagseizoen.
Tot slot kan je een ACSI Club ID-lidmaatschap kopen voor 4,95 euro per jaar. Dit zorgt ervoor dat je tijdens je campervakantie gemakkelijk incheckt bij de receptie van de camping. Bijna 8200 ACSI-campings in Europa accepteren de pas als vervangend legitimatiebewijs. Ook ben je op campings, gehuurde accommodatie of hotel direct WA/BA-verzekerd. Tot slot kan je als ACSI Club ID-lid speciale korting krijgen op gidsen of apps.

ACSI

España Discovery

Vanaf 27 euro kan je de gids aanschaffen. Het biedt informatie om je eigen route samen te stellen, denk aan: parkeren, overnachten, restaurants en culturele erfgoedlocaties of verborgen plekken in de natuur.
Als lid van Espana Discovery krijg je met de gids informatie over locaties zoals wijngaarden (wijnhuizen), boerderijen of traditionele restaurants, waar je tot 24 uur in de omgeving kunt parkeren. Als je als lid de laatste editie van de gids laat zien aan de gastheer/gastvrouw zijn er geen enkele financiële of commerciële verplichtingen, bij uitzondering staat dit in de gids vermeld.

Google

Tijdens jouw campervakantie is google je allerbeste vriend. Er zijn verschillende mogelijkheden die google aanbiedt:

Google translate

Deze app is handig als je de taal niet goed spreekt. Wanneer je de app opent kan je de taal selecteren die jij nodig hebt. Je kan losse woorden of zinnen typen, maar je kan ze ook inspreken. Snap je de menukaart niet? Rechts onderin vind je het icoontje van een camera. Wanneer je dit indrukt kan je een foto maken en zal de app de woorden vertalen.

Google lens

Hier kan je net als bij Google Translate niet alleen objecten vertalen, maar ook informatie opvragen van losse onderdelen. Loopt er iemand langs met leuke wandelschoenen? Pak snel de google lens app erbij! Klik op het cameraatje, maak een foto van de schoenen en de zoekmachine van Google gaat op zoek naar informatie waar jij de schoenen kunt bestellen. Zo kan je ook informatie krijgen over een bezienswaardigheid.

Google maps

Deze app kan je eigenlijk niet missen. De app navigeert je naar de juiste bestemming; geeft verkeersinformatie; laat bezienswaardigheden zien en tot slot welke vervoersopties er zijn.

Google reviews

Wil je ergens overnachten of eten waar je nog nooit bent geweest? Via google reviews kan je zien of het goed beoordeeld wordt. Je kan zien hoeveel sterren het heeft gescoord bij de gasten en wat voor voor- en nadelen ze te vertellen hebben.

Wikiloc

Voor een sportieve dag ben je hier op het juiste adres. Wikiloc biedt de beste routes voor het wandelen, mountainbike, klimmen en nog veel meer aan.

wikiloc

Packpoint

De app Packpoint is speciaal gemaakt om het inpakken van je koffers gemakkelijk te maken. Voer in naar welke bestemming je gaat en voor hoelang. Nu wordt er een paklijst gemaakt met suggesties die jij nodig hebt op je vakantie. Om het overzicht te bewaren van wat je al hebt ingepakt, vink je dit in de app af.

Inpakstress

Freenow

Van elektrische fietsen tot taxi’s in de app van Freenow vind jij jouw vervoersmiddel in de grote stad: Barcelona, Madrid, Málaga, Valencia, Sevilla, Oviedo, Gijón, Avilés, Alicante, Castellón y Zaragoza. Het werkt snel en gemakkelijk.

Netflix

Op Netflix vind je series en films voor jong en oud. Wanneer je een abonnement hebt genomen kan je beginnen met het uitzoeken van je favoriete film. Let er wel op dat je internet verbinding nodig hebt om het te bekijken. Ga je een lange reis maken zonder internetverbinding? Maakt niet uit! Download vooraf alle afleveringen van de serie of enkel de film en bekijk ze offline.

netflix

Spotify

Ben je de radio zat? Sluit je telefoon aan op de box van de camper en zet Spotify aan. Je kan hier zonder abonnement muziek luisteren, echter krijg je dan wel veel reclames tussen door. Ook hiervoor geldt download voor het vertrek de muziek. Zonder internetverbinding kan je geen muziek luisteren.

NL-ziet

Kan je tijdens de vakantie jouw favoriete programma niet missen? Via NL-ziet kijk je live of on demand naar jouw programma’s, tv-series, films en documentaires van 38 zenders. Ongeveer €7 per maand.

Zo maakt de digitale wereld jouw camperreis toch weer een beetje leuker en makkelijker. Heb jij nog een app die op dit lijstje zou moeten staan? Laat het ons weten, via Whatsapp bijv.

Een goede reden om de koffers te pakken

SP_WEATHER_LIGHT_INTENSITY_DRIZZLE

5.56°C

Amsterdam, NL

SP_WEATHER_LIGHT_INTENSITY_DRIZZLE
Clear Sky

9.49°C

Valencia, ES

Clear Sky
© 2023 Camper Huren in Spanje | Al vanaf € 57 per dag kun je je camperavontuur beginnen rechtstreeks vanuit Valencia. Voor een optimale gebruikerservaring en voor marketingdoeleinden maakt deze website gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Notice en onze Privacy Policy