Blog & Nieuws

Nog warm van de pers

Witte dorpen route Andalusië

De Ruta de los Pueblos Blancos, ook wel bekend als de witte dorpen route is te vinden in Andalusië. Je hoort het al aan de naam, alle huizen zijn wit geverfd en dat helpt in de zomer om de warmte buiten te houden. Dat is nodig want in de zomer kan het er zomaar over de 40 graden heen gaan. De architectuur van de dorpen heeft wel wat weg van Noord-Afrika, de moorse invloed is hier nog steeds te zien. De dorpen zijn op de top van de heuvels gebouwd. Dit deden ze om inwoners te beschermen tegen mogelijke vijandelijke aanvallen.

Vejer de la Frontera


Er zijn heel veel dorpjes die bij deze route horen, eigenlijk te veel om op te noemen. Daarom hebben wij de mooiste dorpjes geselecteerd. Deze route kun je in een week rijden maar je mag er natuurlijk zo lang over doen als je zelf wilt.

Casares

We beginnen bij het dorpje dat is uitgeroepen tot historisch monument. Ga vooral op zoek naar de hermitage van San Sebastián en het Moorse kasteel. De bijnaam van Casares is ‘het Hangende Dorp’ vanwege de ligging van de straten en de huizen.

casares

Algatocin

Algatocín herken je aan de kerk ‘Nuestra Señora del Rosario’ die met zijn blauwe koepel boven de witte huizen uitsteekt. De moeite waard van de klim is ook de Calvario Kapel op het hoogste punt van het dorp. Op een kilometer afstand van Algatocin vind je de Mirador del Genal. Hier heb je een prachtig uitzichtpunt op de rivier en de vallei.

algatocin

Ronda

Op een rotsachtige uitloper ligt Ronda. Een van de mooiste dorpen van Andalusië. Je kunt het dorp herkennen aan de opvallende kloof van de rivier de Guadalevín. Deze rivier verdeelt het dorp in twee helften. De beroemde Puente Nuevo brug verbindt de ene helft van het dorp met de andere. Ronda is een erg gewilde bestemming onder camperaars.

Ronda

El Gastor

El Gastor wordt ook wel ‘Balcon de los Pueblos Blancos’ genoemd, oftewel ‘Het Balkon van de Witte Dorpjes.’ Het is een typisch Andalusisch wit bergdorp. Overal waar je loopt zie je de witte huisjes staan. Toch onderscheid El gastor zich van de rest van de dorpjes vanwege het mooie uitzicht op het stuwmeer van Zahara dat aan de voet van de berg ligt. Niet alleen in het dorp zelf rondwandelen is mooi. In de omgeving is er veel natuur waar je verschillende routes kan wandelen.

el gastor

Olvera

De combinatie van de mooie witte huisjes, het Olvera-kasteel en de kerk van Nuestra Señora de la Encarnación maakt het dorp werkelijk sprookjesachtig. Bij het kasteel vind je de Parochiebegraafplaats. Naast dat het een eeuwenoude begraafplaats is, is daar ook een mooi uitzicht op de bergen en het dorp.

olvera

Zahara de la sierra

Het dorpje Zahara de la sierra bevindt zich op een prachtige locatie. Aan de ene kant heb je eeuwenoude monumenten en aan de andere kant heb je de prachtige natuur. Zahara de la Sierra ligt net als El Gastor aan het Zahara stuwmeer. Je kan hier verschillende activiteiten uitoefenen, denk aan wandelingen, kajakken en zwemmen. Ideaal voor een mooie zomerdag toch? Wil je meer adrenaline door je lichaam? Rij dan verder richting Ubrique. Onderweg kom je langs Parque Natural Sierra de Grazalema. In dit park kun je paragliden, abseilen en canyoningen.

zahara de la sierra

Ubrique

Op de berg Serramoa de Ronda vind je het dorpje Ubrique. Het dorpje staat bekend om zijn leren producten,tassen bijvoorbeeld, maar ook om het stierenvechten. Een van de bezienswaardigheden is dan ook de stierenvechtarena en -museum. Ook kan je een bezoekje doen aan de ruïnes van Ocuri.

ubrique

Arcos de la frontera

De oude stad Arcos de la frontera ligt op de rand van een enorme rots. Probeer de stad dus ook zeker van een afstand te bekijken. Het dorp loopt omhoog, hou er rekening mee dat je door smalle steile straatjes loopt. Breng een bezoek aan het Plaza del Cabildo plein en loop daarna door naar Balcón de Arcos. Hier heb je een prachtig uitzicht op het landschap van Cádiz.

arcos de la frontera

Vejer de la Frontera

Lest best zeggen ze en dat geldt zeker voor dit dorp. Vejer de la Frontera is een van de mooiste dorpjes van Andalusië. Het dorp is goed onderhouden,heeft een fijne sfeer en ook nog veel geschiedenis. Door de goede ligging is er vaak om het dorp gestreden. Bezoek de stadsmuur, het kasteel en het bijzondere beeld ‘La Cobijada.’ Wil je een goed uitzicht over de stad? Beklim de Mayorazgo uitkijktoren van Vejer.

vejer de la frontera 1

Kun je ze niet allemaal doen? Dit zijn de vijf mooiste:  Vejer de la Frontera, Zahara de la Sierra, Olvera, Ronda, Casares.

Een goede reden om de koffers te pakken

SP_WEATHER_LIGHT_INTENSITY_DRIZZLE

5.56°C

Amsterdam, NL

SP_WEATHER_LIGHT_INTENSITY_DRIZZLE
Clear Sky

9.49°C

Valencia, ES

Clear Sky
© 2023 Camper Huren in Spanje | Al vanaf € 57 per dag kun je je camperavontuur beginnen rechtstreeks vanuit Valencia. Voor een optimale gebruikerservaring en voor marketingdoeleinden maakt deze website gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Notice en onze Privacy Policy