Veelgestelde vragen

De verlichting nabij

Ja, al onze campers kun je rijden met je gewone NLse of Belgische B rijbewijs. Omwille van de vezekering moet je wel ouder zijn dan 26 jaar en minstens twee jaar in bezit van je rijbewijs.

Als eerste en belangrijkste is het de vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Waar je het leuk vind blijf je en waar niet daar ben je zo weer weg. Je hebt altijd je keuken en je hotel bij je dus je hoeft niet vooruit te plannen waar te gaan slapen en waar te gaan eten. Onderweg kun je op een mooi plekje aan het strand even een koffiepauze doen, iets eten of, waarom niet, blijven slapen. Spanje heeft een groot aanbod campings, steeds meer camperplaatsen en als je wilt kun je ook wild camperen. Kortom genoeg keus. Ten tweede is het heel veelzijdig. Met de camper kun je gaan surfen, wandelen, fietsen, stedenbezoeken doen, natuurparken, aan het strand gaan liggen etc. De lijst is oneindig lang. En Spanje heeft heel veel te bieden! Ten derde is het comfortabel. De hedendaagse camper heeft alles aan boord zodat het je nergens aan ontbreekt; warm water, goede bedden, een eethoek, je eigen keuken en genoeg opbergruimte om alles mee te nemen. Ook niet onbelangrijk is dat de kinderen het zonder uitzondering geweldig vinden. Ze hebben lekker de ruimte, kunnen zich onderweg goed vermaken aan de tafel en slapen is al helemaal een avontuur. Kijk op start2camp.nl voor nog meer motivatie

Nee, een camper rijdt zoals een bestelbus. Ze zijn wat lang, hoog en breed maar dat went snel. We raden mensen aan om bij het terugzetten en manoeuvreren de bijrijder uit te laten stappen om te helpen. Hou er ook rekening mee dat je achtereind uitzwenkt in de bochten. Als je dat allemaal in de gaten houdt dan komt het goed. Voordeel is dat je hoog zit en dat geeft veel overzicht over het verkeer.

Nee, de dingen die je moet weten vallen niet in de categorie hogere wiskunde en we nemen dusdanig veel tijd voor de uitleg (ong. een uur) dat er niemand weggaat zonder alles te snappen. Mocht het dan nog ergens fout gaan, we zijn 24/7 beschikbaar via mobiel of whatsapp voor assistentie.

Jazeker, er is nog nooit iemand teruggekomen die grote problemen had gehad om een slaapplek te vinden. En dan te weten dat driekwart van onze klanten buiten het hoogseizoen op reis gaan. Steeds meer campings blijven ook in het laagseizoen open en er zijn heel veel mensen uit het noorden die het warme zachte klimaat van Spanje opzoeken om de winter door te komen. Daar speelt de markt op in en dus is een camping vinden die open is eigenlijk nooit een probleem. Daarbij hebben we ook nog de camperplaatsen van Campercontact.nl met een buitengewoon goede app voor Android en Iphone. Met de Campingcard van ACSI kun je met een fikse korting op ruim 3300 campings buiten het hoogseizoen terecht.

Nee. In tegenstelling tot wat in NL gebruikelijk is kan altijd een willekeurig aantal dagen worden gehuurd.

Dat kan bij ons in vrijwel alle gevallen alle dagen van de week en het hele jaar door. Dat scheelt een hoop bij het zoeken van een passende en voordelige vlucht. Tip: doordeweeks vliegen is goedkoper dan in en rond het weekend. 

Ja hoor, juist! Velen zijn jullie al voor gegaan met babies, peuters, kinderen en pubers en het is hun zonder uitzondering goed bevallen. Juist de ruimte, comfort en veiligheid van een camper maakt het een ideaal voertuig voor een kindervakantie. De kids hebben ruimte genoeg om te knutselen, tekenen of spelen tijdens het rijden. Slapen in bed onderweg mag officieel niet vanwege de gordelplicht maar wordt stiekem wel gedaan. Je kunt altijd even stoppen voor een plaspauze of luierwisselpauze, en eten is dan ook zo gemaakt met de keuken bij je. Het slapen, meestal hoog voorin in de alkoof, is voor de kinderen natuurlijk ook al een avontuur op zich. En op de camping hebben de kids ook de tijd van hun leven natuurlijk. Kijk maar eens op start2camp.nl

In grote lijnen steekt het zo in elkaar:

  • Buscampers: Voor max twee volwassenen met of zonder max. twee kleine kinderen. Met het overdwarse stapelbed achterin heeft een camperbus slaapplek voor vier, twee volwassenen (beneden) en twee kinderen met een max lengte van pak ´m beet 160 cm. Deze campers zijn niet breder dan een gewone bestelbus en dat is de reden dat veel klanten hier voor kiezen. Je slaapt er comfortabel in, hebt een eethoek en je kunt er in koken. Smalle wegen in kleine dorpjes en stadsbezoeken geen probleem.
  • Semi-Integraalcampers. Dit is de favoriet voor gezelschappen van twee tot vier. Groot genoeg om ook 's avonds langere tijd in de camper door te brengen, meer dan genoeg opbergruimte. Ook voor vier volwassenen kan dit model voldoen.
  • Alkoofcampers. Dit zijn de grote jongens waar de hele familie comfortabel in past. Met grote kinderen is het vooral handig dat je de ruimte hebt. Met kleine kinderen dat je altijd twee maal twee persoonsbedden beschikbaar hebt zonder dat je om hoeft te bouwen en zonder dat je het gebruik van de leefruimte er voor op moet geven. Ook voor vier volwassenen is dit of een integraalcamper de beste oplossing

Als je denkt niet met je hele gezelschap erin te passen overweeg dan de mogelijkheid om een campingsetje erbij te huren (of mee te brengen). Op de meeste campings zijn de staanplaatsen groot genoeg om er nog een tentje naast te zetten en de kinderen vinden in een tentje slapen ook wel spannend.

Ik wil de Nieuwsbrief ontvangen

 

Een goede reden om de koffers te pakken

Few Clouds

12.94°C

Amsterdam, NL

Few Clouds
Clear Sky

19.76°C

Valencia, ES

Clear Sky
© 2023 Camper Huren in Spanje | Al vanaf € 57 per dag kun je je camperavontuur beginnen rechtstreeks vanuit Valencia. Voor een optimale gebruikerservaring en voor marketingdoeleinden maakt deze website gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Notice en onze Privacy Policy